Příprava místa

Share Button

Na této výpravě jsem si uvědomil, jak je na některých revírech nesmírně důležité místo dopředu připravit a nejezdit na ryby úplně jak se říká na blint. 

Chystaná výprava, týden před výpravou domluva s parťákem ..  příprava krmení a každodenní večerní krmení vybrané lokality.  Člověk se tam zjevuje, jak duch plíží se, aby nebyl viděn, na břehu po sobě sebere každou kuličku, každé zrnko kukuřice, které náhodou z lopatky při krmení vypadne. Ve čtvrtek pln nadějí co se do neděle bude dít, přijedeš na místo, kde ti mává cizí rybář a se slovy taky na prodloužený víkend? A dokončuje stavbu bivaku na tvém místě. Super začátek…  No chladnokrevně jsem prohodil pár milých vět, ať berou a jsem jel dál. V hlavě mě běžela věta ty vole alespoň to voz tamhle pod to křoví ..

Po rychlém telefonu s kolegou vybíráme záložní místo o něco níže po proudu a rozkládáme tábor tam. Na první dobrou jsem na každý flek, kde jsme s kolegou chtěli montáže, vysypal kbelík kukuřice a po kilu boilie na jednotlivé fleky. Aktivita ryb nulová, na místech nebyla vidět ploutev, ani na zkoušku feederem nekomunikovala drobnější ryba. S trochou smutku a lehkou depresí uplynulo  24 hodin a my neměli ani pípnutí a v naší části revíru jsme neviděli ploutev. Snížili jsme krmné dávky, ale pravidelně jsme místa rozumně přikrmovali, abychom čerstvým krmením ve vodě vysílali pachové stopy.  Uplynulo dalších 24 hodin a před námi byla poslední 24 hodinovka lovu. Ryba se začala pozvolna na místech prozrazovat.

Jak to nakonec dopadlo opět vidíte na fotografiích, nic méně se krásně ukázalo, jak je příprava místa zejména na těžších revírech nezbytná a důležitá. Protože řeči, že boilie nefunguje, nebo že v revíru nejsou ryby, to je jen pro sraby a trouby co umí prd a ne chytat ryby. Všechno to začíná nejdříve u rybáře a v jeho hlavě.

S pozdravem Marek Tichý Anaconda Czech Team